- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια γάλα
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 σταγόνα εσάνς βανίλιας
- 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 40 γραμμάρια κακάο
- 3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 200 γραμμάρια καρύδια χοντρομμένα
- 500 γραμμάρια κουβερτούρα
Καριόκες με μπισκότο
Βράζουμε το γάλα και ανακατεύουμε σ´αυτό το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια και το αφήνουμε να κρυώσει. Χοντροκόβουμε τα καρύδια και τρίβουμε τα μπισκότα. Τα ανακατεύουμε με την άχνη και το κακάο και προσθέτουμε το υγρό μείγμα γάλα – βούτυρο. Ανακατεύουμε και πλάθουμε τη ζύμη σε ημικυλινδρικό ρολό πάνω σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Το τυλίγουμε και το βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να σφίξει. Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το ρολό σε φέτες και τις βουτάμε στην κουβερτούρα. Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε δίσκο. Τις βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Αν θέλουμε τυλίγουμε τις καριόκες σε αλουμινόχαρτα και τις φυλάμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!