- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 7 αυγά
- 50 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 250 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
- 200 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
- 80 γραμμάρι αλεύρι γ.ό.χ.
- 40 γραμμάρια κακάο
- 2 κ.γ. κανέλα
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Για το σιρόπι
- 400 γραμμάρια νερό
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- χυμό και φλούδα από 1 λεμόνι
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- Για το γλάσο σοκολάτας
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Καρυδόπιτα κέικ με σοκολάτα
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι, την κανέλα, το κακάο, τη βανίλια, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια. Τα προσθέτουμε στα αυγά και ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο. Ανακατεύουμε απαλά και απλώνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 45 λεπτά. Όταν κρυώσει η καρυδόπιτα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 2 λεπτά. Τρυπάμε σε διάφορα σημεία την καρυδόπιτα και περιχύνουμε με το σιρόπι. Όταν κρυώσει ξανά ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και περιχύνουμε το γλυκό. Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και κόβουμε σε κομμάτια.
Καλή σας όρεξη!