- 450 γραμμάρια φύλλο καταίφι
- 150 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- Για τη γέμιση:
- 1 λίτρο γάλα
- 150 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
- βανίλια
- 2 αυγά χτυπημένα
- 4 μικρές μπανάνες ψιλοκομμένες
- χυμό από μισό λεμόνι
- βανίλια
- 100 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα τριμμένη
- Για το σιρόπι
- 450 γραμμάρια νερό
- 350 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κ.σ. λιμοντσέλο
- Για γαρνίρισμα
- φυστίκια Αιγίνης τριμμένα
Κανταΐφι με κρέμα μπανάνας
Κόβουμε τις μπανάνες και τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
Ετοιμάζουμε την κρέμα : σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να βράσει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, τις μπανάνες λιωμένες και τα αυγά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το μισό κανταΐφι αφού το διαχωρίσουμε. Ραντίζουμε το κανταΐφι με το μισό βούτυρο. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι. Από πάνω απλώνουμε το υπόλοιπο μισό κανταΐφι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Μόλις κρυώσει βράζουμε για ένα λεπτό τα υλικά για το σιρόπι και το περιχύνουμε. Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Καλή σας όρεξη!