- 100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 180 γραμμάρια γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. χαρουπόσκονη
Αφράτο κέικ μαρμπρέ με χαρουπόσκονη
Χτυπάμε το βούτυρο και το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα καθώς χτυπάμε. Αφήνουμε το μίγμα να χτυπηθεί για 1,5 λεπτό και προσθέτουμε τα 110 γραμάρια γάλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μίγμα μας μαζί με τη βανίλια. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα αδειάζουμε το μισό μίγμα. Στο υπόλοιπο μίγμα προσθέτουμε τη χαρουπόσκονη και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το υπόλοιπο μίγμα στη φόρμα. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς στην κάτω θέση για 45 λεπτά με 1 ώρα. Αν στα 45 λεπτά βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι και βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο. Αν βγει λερωμένο με ζύμη τότε το αφήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!