- Για τα κεκάκια
- 5 αυγά
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 150 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 200 γραμμάρια γάλα
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ. κοσκινισμένο
- 50 γραμμάρια κακάο
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 φακελάκι βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- Για τη μους κακάο
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρη
- 20 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 4 κ.σ. κακάο
- φράουλες
Κεκάκια με επικάλυψη μους κακάο και φράουλες
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με το αλεύρι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά. Σε μια φόρμα για κεκάκια τοποθετούμε χάρτινες θήκες και μοιράζουμε το μίγμα. Προσέχουμε να γεμίσουμε τα 2/3 των θηκών για να μην ξεχειλίσει το μίγμα κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση στην κάτω θέση του φούρνου για 40 λεπτά. Όταν κρυώσουν χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο. Στολίζουμε με τη μους, τις φράουλες και σταγόνες σοκολάτας. Τα φυλάμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!