- 200 γραμμάρια κεράσια χωρίς κουκούτσι
- το χυμό από ένα λάιμ
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά
- 80 γραμμάρια γιαούρτι
- 160 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- το ξύσμα από 2 λάιμς
Κερασόπιτα κέικ
Ανακατεύουμε τα κεράσια με το χυμό λάιμ και 25 γραμμάρια από τη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε. Εν τω μεταξύ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Το προσθέτουμε στο μίγμα του κέικ και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε στο μίγμα τα κεράσια. Απλώνουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα ή ταψάκι. Ψήνουμε την κερασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 40 λεπτά. Σερβίρουμε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας ή παγωτό βανίλια.
Καλή σας όρεξη!