- 500 γραμμάρια κολοκύθα τριμμένη και στραγγισμένη
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 100 γραμμάρια γιαούρτι
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Κολοκυθόπιτα κέικ με γιαούρτι
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και την κανέλα. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γιαούρτι. Προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25 εκ. και απλώνουμε το μίγμα. Ψήνουμε το κέικ κολοκύθας σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!