- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας για γλυκά
- 1 κιλό κολοκύθα ζεματισμένη και λιωμένη
- 150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 6 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
- 2 αυγά χτυπημένα
- 100 γραμμάρια γάλα
- 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- άχνη ζάχαρη & κανέλα για πασπάλισμα
Στριφτάρια με κολοκύθα
24 Μερίδες
~ 2,5 ώρες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κολοκύθα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τα αυγά και το γάλα.
Στρώνουμε λαδόχαρτο σε ένα ταψί. Παίρνουμε κάθε φύλλο και το βουτυρώνουμε. Απλώνουμε μια κουταλιά γέμιση και προσεκτικά το τυλίγουμε και το τοποθετούμε στο ταψί.
Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανελοζάχαρη.
Καλή σας όρεξη!