- 2 κιλά ροδάκινα
- χυμό από 1 λεμόνι
- ζάχαρη
- νερό
Κομπόστα ροδάκινο
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα. Τα κόβουμε στη μέση και πετάμε το κουκούτσι. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει. Τα βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και όπως είναι ζεςτά μοιράζουμε τα ροδάκινα σε αποστειρωμένα βάζα στο καθένα από τα οποία έχουμε ρίξει από 3 κ.σ. ζάχαρη. Προσέχουμε να μην τα γεμίσουμε μέχρι επάνω ώστε να συμπληρώσουμε με νερό από τα ροδάκινα που να γεμίζει τα βάζα. Κλείνουμε τα καπάκια και τα γυρνάμε ανάποδα για να σφραγίσουν.
Καλή σας όρεξη!