- Για το παντεσπάνι
- 4 αυγά
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 80 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- Για τη γέμιση
- 4 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας ( βλ. συνταγή )
- 50 γραμμάρια τριμμένα φουντούκια καβουρδισμένα
- 1 μπανάνα σε φετάκια
- Για το γλάσο σοκολάτας
- 50 γραμμάρια γάλα
- 50 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
- 20 γραμμάρια τριμμένα φουντούκια καβουρδισμένα
Κορμός με πραλίνα σοκολάτας και μπανάνες
Σε ένα ταψί βάζουμε ένα κομμάτι λαδόχαρτο και το βουτυρώνουμε ελαφρά. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη να χτυπηθούν μαζί για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Τοποθετούμε αμέσως το παντεσπάνι σε μια πετσέτα και την τυλίγουμε σε ρολό. Σε ένα λαδόχαρτο βάζουμε 100 γραμμάρια ωμά φουντούκια και τα βάζουμε στον αέρα στους 120 βαθμούς μέχρι να στεγνώσουν. (Προσοχή να μην καούν). Τα ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε στο μούλτι. (Φυσικά αν έχουμε αγοράσει καβουρδισμένα φουντούκια, παραλείπουμε αυτή τη διαδικασία). Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι το ξετυλίγουμε και απλώνουμε στην επιφάνεια την πραλίνα. Πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα φουντούκια και τοποθετούμε τα φετάκια μπανάνας. Τυλίγουμε ξανά το ρολό. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και περιχύνουμε τον κορμό. Πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια.
Καλή σας όρεξη!