- Για τη ζύμη
- 120 γραμμάρια γάλα
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 αυγό
- 20 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 150 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 150 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 50 γραμμάρια φουντούκια τριμμένα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- Για τη γέμιση
- 200 γραμμάρια πραλίνα σοκολάτας με φουντούκια
Κορμός ψωμί με πραλίνα σοκολάτας και φουντούκια
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Στον κάδο του μίξερ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το γάλα. Προσθέτουμε το αυγό και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα τριμμένα φουντούκια, τη βανίλια και το αλάτι και ζυμώνουμε με το γάντζο. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα και να φουσκώσει. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. και απλώνουμε την πραλίνα . Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση για 30-35 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!