- 120 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- βανίλια
- 2 αυγά
- 60 γραμμάρια γάλα
- 1/2 κιλό μαλακό αλεύρι
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό για επάλειψη
Κουλουράκια βανίλιας
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά, το γάλα και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει. Αφήνουμε για μισή ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί και πλάθουμε κουλουράκια. Τα αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο και τα αλείφουμε με το αυγό. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Όταν κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί.
Καλή σας όρεξη!