- 250 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 125 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κ.σ. σκόνη κανέλας
- 1 πρέζα αλάτι
- 5 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
Κουλουράκια με πορτοκάλι και κανέλα
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή ελαστική και να μην κολλάει. Αφήνουμε για μισή ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί. Κόβουμε μπαλάκια περίπου 30 γραμμαρίων και πάθουμε κουλουράκια. Τα αραδιάζουμε σε ταψιά όπου έχουμε βάλει λαδόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα. Όταν κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί με καπάκι.
Καλή σας όρεξη!