- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κάψουλα σκόνη βανίλιας
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 30 αμύγδαλα
- Για το τύλιγμα
- άχνη ζάχαρη
Κουραμπιέδες με αμύγδαλα
Βάζουμε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, τη σκόνη βανίλιας, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή χωρίς να κολλάει. Παίρνουμε μπάλες ζύμης ανάλογα με το πόσο μεγάλους θέλουμε τους κουραμπιέδες. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και ανοίγουμε στον καθένα μια τρύπα. Τοποθετούμε στις τρύπες τα αμύγδαλα και τις κλείνουμε. Αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες σε ταψιά όπου έχουμε βάλει λαδόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά. Πριν κρυώσουν εντελώς τους τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη.
Καλή σας όρεξη!