- 400 γραμμάρια βούτυρο
- 160 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 2 αυγά
- 4 κ.σ. κονιάκ
- 800 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 60 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
- Για το τύλιγμα
- ανθόνερο
- άχνη ζάχαρη
Χριστουγεννιάτικα κουραμπιεδάκια
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψει για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά όχι να κολλάει. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και με κουπ πατ κόβουμε σχεδιάκια. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά στον αέρα. Πριν κρυώσουν εντελώς τα ραντίζουμε με το ανθόνερο και τα τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη.
Καλή σας όρεξη!