- 1 λίτρο γάλα αγελαδινό ή φυτικό
- 50 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 1 κάψουλα σκόνη βανίλιας
- 50 γραμμάρια αποξηραμένα μούρα
- 50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
- σκόνη κανέλας (προαιρετικά)
Κρέμα βανίλια με αποξηραμένα μούρα και κομματάκια σοκολάτας
Σε ένα μπολ κρατάμε 100 γραμμάρια από το γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι να βράσει. Στο μπολ με το κρύο γάλα προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Αδειάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τα αποξηραμένα μούρα. Μοιράζουμε την κρέμα σε μικρά μπολ ή πιάτα και αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. Τρώγεται χλιαρή ή κρύα από το ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!