- 1 λίτρο γάλα
- 80 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κρόκους αυγών
- κανέλα
- τριμμένα φυστίκια αιγίνης
Κρέμα βανίλια με κανέλα και φυστίκια αιγίνης
Σε ένα μπωλ βάζουμε 200 γραμμάρια από το γάλα, τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το άνθος αραβοσίτου. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι να βράσει. Όταν ζεσταθεί αρκετά το γάλα προσθέτουμε το μίγμα με το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε την κρέμα σε μπωλάκια. Όταν κρυώσει ελαφρά η κρέμα πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένα φυστίκια αιγίνης. Τρώγεται χλιαρή ή κρύα από το ψυγείο. Όση κρέμα περισσέψει τη βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!