- 1 κιλό κάστανα
- 500 γραμμάρια νερό
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 σταγόνες υγρή βανίλια
- 1 κ.σ. κονιάκ
Κρέμα κάστανο
Πλένουμε τα κάστανα και με ένα μαχαίρι τα χαράσσουμε σε δυο αντικριστά σημεία από την κορυφή μέχρι τη βάση. Βάζουμε τα κάστανα σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα πριν κρυώσουν και τα καθαρίζουμε από την εσωτερική φλούδα. Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Βάζουμε στον πολυκόπτη τα κάστανα με λίγο σιρόπι και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε τον πολτό στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο σιρόπι. Σιγοβράζουμε την κρέμα για 30 λεπτά ανακατεύοντας να μην κολλήσει στον πάτο. Προσθέτουμε το κονιάκ. Αποθηκεύουμε ζεστή την κρέμα κάστανο σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε ανάποδα τα βάζα μέχρι να κρυώσουν. Αφού ανοίξουμε ένα βάζο φυλάμε την κρέμα στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!