- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
- 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- Για τη γέμιση:
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 50 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
- βανίλια
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Κρεμοπιτάκια με σταφίδες
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνουμε τις σταφίδες και τα αυγά. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα διπλώνουμε το καθένα στα δυο. Αλείφουμε με βούτυρο, απλώνουμε λίγη κρέμα και τα τυλίγουμε σε ρολά. Τα τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόχαρτο και τα αλείφουμε με βούτυρο. Ψήνουμε τα κρεμοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου σε αέρα και αντίσταση για 30 λεπτά. Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε σε μερίδες.
Καλή σας όρεξη!