- 500 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 250 γραμμάρια χλιαρό γάλα
- γάλα για το άλειμμα
Κρουασανάκια εύκολα
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σε κομματάκια το βούτυρο. Τρίβουμε το μίγμα ώστε να ενσωματωθεί το βούτυρο στο αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα. Ζυμώνουμε μια μπάλα και αλευρώνουμε τη ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό ορθογώνιο φύλλο και τη διπλώνουμε στα τρία. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και την ξανανοίγουμε σε φύλλο. Τη διπλώνουμε πάλι στα τρία και τη βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά. Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία 2 φορές ακόμη. Κόβουμε τη ζύμη σε τρία μέρη και ανοίγουμε τρία στρογγυλά φυλλαράκια. Με ένα ροδάκι τα κόβουμε το κάθε φύλλο σε 6-8 τριγωνάκια και τα τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα όπου έχουμε βάλει λαδόχαρτο, αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σερβίρουμε τα κρουασανάκια με άχνη ζάχαρη ή τα κόβουμε στα δυο και τα γεμίζουμε με πραλίνα, μαρμελάδα ή ό,τι άλλο θέλουμε.
Καλή σας όρεξη!