- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 100 γραμμάρια γιαούρτι
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 πρέζα αλάτι
- Για το σιρόπι
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια νερό
- χυμό από 2 λεμόνια
Λεμονόπιτα κέικ σιροπιαστή
Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα. Ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα. Ψήνουμε τη κέικ λεμονιού σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω θέση σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά τουλάχιστον ή μέχρι να ροδίσει καλά. Όταν κρυώσει η λεμονόπιτα βράζουμε για 1 λεπτό τα υλικά για το σιρόπι και την σιροπιάζουμε. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ιδανικά με παγωτό.
Καλή σας όρεξη!