- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας για γλυκά
- 4 αυγά
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 200 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- Για το σιρόπι
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια νερό
- χυμό και φλούδα από 1 λεμόνι
Λεμονόπιτα
Ανοίγουμε τα φύλλα και τα αφήνουμε έξω να ξεραθούν ελαφρά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και βουτάμε στο μείγμα ένα ένα τα φύλλα. Τα βάζουμε όπως όπως σε ένα λαδωμένο πυρέξ και ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το γλυκό. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια. Βράζουμε για 2 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και το περιχύνουμε. Σερβίρουμε με παγωτό.
Καλή σας όρεξη!