- Για το παντεσπάνι
- 4 αυγά
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 240 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 90 γραμμάρια νερό
- Για το σιρόπι
- 125 γραμμάρια νερό
- 25 γραμμάρια ζάχαρη
- Για τη σαντιγύ
- 2 φακέλους φυτική σαντιγύ
- 400 ml γάλα
- Για γαρνίρισμα
- κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη
- πούδρα φουντουκιού
Λευκή τούρτα καρδιά
Για το παντεσπάνι : βουτυροαλευρώνουμε μια φόρμα σε σχήμα καρδιάς περίπου 20 εκ. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι ώσπου να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ εναλλάξ με το νερό. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει.
Για τη σαντιγύ: χτυπάμε τη σαντιγύ με το γάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει. Για το σιρόπι : σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 2 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Για τη συναρμολόγηση : κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια με πριονωτό μαχαίρι σε δυο κομμάτια. Ραντίζουμε με το μισό σιρόπι τη μια βάση παντεσπάνι και απλώνουμε τη μισή σαντιγύ. Τοποθετούμε τη δεύτερη βάση, σιροπιάζουμε και με ένα κορνέ φτιάχνουμε ροζέτες με την υπόλοιπη σαντιγύ. Στολίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και την πούδρα φουντουκιού.
Καλή σας όρεξη!