- 1500 γραμμάρια γάλα
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια ρυζάλευρο
- 50 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 1 πρέζα μαστίχα Χίου κοπανισμένη
- 1 βανίλια
- γλυκό του κουταλιού κυδώνι ή τριαντάφυλλο
Μαλεμπί ( κρέμα με ρυζάλευρο )
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη μαστίχα και τη βανίλια να βράσει αφού πρώτα κρατήσουμε 1 φλιτζάνι σε ένα μπωλ. Στο κρύο γάλα που κρατήσαμε προσθέτουμε το ρυζάλευρο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν καλά. Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το διαλυμένο ρυζάλευρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά και όταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες αποσύρουμε.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι ή πυρέξ 24 επί 32 και όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το βάζουμε στο ψυγείο.
Αφήνουμε το μαλεμπί στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά για μερικές ώρες.
Για να σερβίρουμε κόβουμε το μαλεμπί σε κομμάτια και γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού κυδώνι ή τριαντάφυλλο.
Καλή σας όρεξη!