- 2 κιλά βανίλιες
- 1 μήλο
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 λεμόνι, φλούδα και χυμό
Μαρμελάδα βανίλια
Πλένουμε τις βανίλιες και τις κόβουμε στα δυο. Αφαιρούμε το κουκούτσι και τις βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μήλο τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό και τη φλούδα του λεμονιού ψιλοκομμένη και βράζουμε τη μαρμελάδα στην αρχή σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Όταν είναι έτοιμη γεμίζουμε με αυτήν καθαρά και αποστειρωμένα βάζα. Κλείνουμε σφιχτά τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε τα βάζα μέχρι να κρυώσουν και να σφραγίσουν. Όταν ανοίξουμε ένα βάζο με μαρμελάδα μετά το φυλάμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!