- 2 κιλά καρότα
- 1 μήλο
- 800 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 λεμόνι, χυμό και φλούδα
- 1 πορτοκάλι, χυμό και φλούδα
- 2 φύλλα φασκόμηλο
Μαρμελάδα καρότο
Πλένουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στο λεπτό τρίφτη. Τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Στίβουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι και αφαιρούμε τις φλούδες. Ψιλοκόβουμε τις φλούδες και τις βάζουμε κι αυτές στην κατσαρόλα μαζί με τους χυμούς. Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε το μήλο. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε τη μαρμελάδα με μισάνοιχτο καπάκι ανακατεύοντας κάπου κάπου με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει. Προς το τέλος προσθέτουμε τα φύλλα φασκόμηλου. Όσο είναι καυτή η μαρμελάδα τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε σφιχτά το καπάκι. Αναποδογυρίζουμε τα βάζα για να σφραγίσουν. Όταν ανοίξουμε ένα βάζο με μαρμελάδα το φυλάμε μετά στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!