- 2 κιλά κεράσια
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 λεμόνι, το χυμό
Μαρμελάδα κεράσι
Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μήλα τριμμένα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Αφού ξεκινήσει η μαρμελάδα να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, και την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Όταν είναι έτοιμη, τη μοιράζουμε καυτή σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε σφιχτά το καπάκι. Τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν. Όταν ανοίξουμε ένα βάζο με μαρμελάδα το φυλάμε μετά στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!