- 2 κιλά μήλα κόκκινα ξεφλουδισμένα και καθαρισμένα
- 1 κιλό μήλα πράσινα ξεφλουδισμένα και καθαρισμένα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 λεμόνι ακέρωτο, χυμό και φλούδα
- 2 πορτοκάλια ακέρωτα, χυμό και φλούδες
Μαρμελάδα μήλο
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα κομμένα σε κομματάκια. Προσθέτουμε τους χυμούς και τις φλούδες από τα πορτοκάλια και το λεμόνι και τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε με μισάνοιχτο καπάκι μέχρι να πήξει η μαρμελάδα ανακατεύοντας κάπου κάπου με μια ξύλινη κουτάλα. Χρειάζεται περίπου 1 ώρα. Αν θέλουμε να γίνει πιο γρήγορα η μαρμελάδα, την πολτοποιούμε ελαφρά με ένα ραβδομπλέντερ στα 30 λεπτά. Όσο η μαρμελάδα είναι καυτή τη μοιράζουμε σε πολύ καθαρά και αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε το καπάκι. Αναποδογυρίζουμε τα βάζα και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν. Φυλάμε τη μαρμελάδα μήλο σε σκιερό και δροσερό μέρος. Αφού ανοίξουμε ένα βάζο το φυλάμε μετά στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!