- 2 κιλά μήλα καθαρισμένα
- 2 κιλά βανίλιες χωρίς κουκούτσι
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 λεμόνι, χυμό και φλούδα
Μαρμελάδα μήλο βανίλια
Πλένουμε τα μήλα και τις βανίλιες. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις βανίλιες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα φρούτα κομμένα κομματάκια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη το χυμό και τη φλούδα του λεμονιού. Βράζουμε τη μαρμελάδα στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά από 1 λεπτό χαμηλώνουμε. Αφήνουμε μισάνοιχτο το καπάκι της κατσαρόλας για να εξατμίζονται τα υγρά των φρούτων. Κάπου κάπου ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν είναι έτοιμη τη μοιράζουμε σε καθαρά αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε σφιχτά το καπάκι. Αναποδογυρίζουμε τα βάζα μέχρι να κρυώσουν. Αυτό γίνεται για να σφραγίσουν τα βάζα. Όταν ανοίξουμε ένα βάζο με μαρμελάδα το φυλάμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!