- 2 κιλά μήλα κόκκινα ξεφλουδισμένα και καθαρισμένα
- 1 κιλό μήλα πράσινα ξεφλουδισμένα και καθαρισμένα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 λεμόνια ακέρωτα, χυμό και φλούδα
- 2 ξύλα κανέλας
Μαρμελάδα μήλο με λεμόνι και κανέλα
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα κομμένα σε κομματάκια. Προσθέτουμε το χυμό και τη φλούδα από τα λεμόνια, τη ζάχαρη και την κανέλα. Σιγοβράζουμε με μισάνοιχτο καπάκι μέχρι να πήξει η μαρμελάδα ανακατεύοντας κάπου κάπου με μια ξύλινη κουτάλα. Χρειάζεται περίπου 1 ώρα. Αν θέλουμε να γίνει πιο γρήγορα η μαρμελάδα, αφού αφαιρέσουμε την κανέλα, την πολτοποιούμε ελαφρά με ένα ραβδομπλέντερ στα 30 λεπτά. Όσο η μαρμελάδα είναι καυτή τη μοιράζουμε σε πολύ καθαρά και αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε το καπάκι. Αναποδογυρίζουμε τα βάζα και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν. Φυλάμε τη μαρμελάδα μήλο σε σκιερό και δροσερό μέρος. Αφού ανοίξουμε ένα βάζο το φυλάμε μετά στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!