- 1 κιλό μήλα καθαρισμένα
- 1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα
- 1 κιλό ροδάκινα χωρίς κουκούτσια
- 1 κιλό βανίλιες χωρίς κουκούτσια
- 1300 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 λεμόνι, το χυμό
Μαρμελάδα με τέσσερα φρούτα
Πλένουμε τα μήλα, τα αχλάδια, τα ροδάκινα και τις βανίλιες. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα αχλάδια και αφαιρούμε τα σκληρά μέρη και τα κουκούτσια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα ροδάκινα και τις βανίλιες. Κόβουμε τα μήλα και τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα ροδάκινα και τις βανίλιες σε τέταρτα. Βάζουμε όλα τα φρούτα σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Όταν ξεκινήσει να βράζει η μαρμελάδα χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Όσο είναι καυτή η μαρμελάδα τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε σφιχτά το καπάκι. Αναποδογυρίζουμε τα βάζα για να σφραγίσουν και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν καλά. Όταν ανοίξουμε ένα βάζο με μαρμελάδα το φυλάμε μετά στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!