- 1200 γραμμάρια ώριμα σύκα
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 400 γραμμάρια νερό
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Μαρμελάδα σύκο
Πλένουμε τα σύκα και κόβουμε το κοτσανάκι και λίγο από την κάτω πλευρά τους. Τα κόβουμε σε τέταρτα και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό. Τα αφήνουμε για μια ώρα να βγάλουν τα υγρά τους και τα βάζουμε να βράσουν. Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε κάπου κάπου μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Όταν είναι έτοιμη η μαρμελάδα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη μοιράζουμε αμέσως σε αποστειρωμένα βάζα. Γυρνάμε τα βάζα ανάποδα για να σφραγίσουν. Όταν κρυώσει η μαρμελάδα αποθηκεύουμε τα βάζα σε δροσερό μέρος. Αφού ανοίξουμε ένα βάζο το φυλάμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!