- Για τη ζύμη
- 2 αυγά
- 80 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 120 γραμμάρια λευκό κρασί
- 1/2 κιλό αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/6 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Για τη γέμιση
- 300 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα ή δαμάσκηνο (βλ.συνταγή)
- 150 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Μεθυσμένα καλτσούνια στο φούρνο
Χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το λάδι το κρασί και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το αλάτι το μπέικιν πάουντερ την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε. Αν η ζύμη κολλάει πολύ προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με τα τριμμένα καρύδια. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μέτριο φύλλο. Με ένα κουπ πατ κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια και τοποθετούμε στο καθένα από μια κουταλιά γέμιση. Τα κλείνουμε βρέχοντας τις άκρες με λίγο νερό για να κολλήσουν και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν ελαφρά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή σας όρεξη!