- 400 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 400 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 30 γραμμάρια ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/6 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 750 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 500 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
- 100 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- Για το σιρόπι:
- 500 γραμμάρια νερό
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια μέλι
- 1 ξύλο κανέλας
- φλούδα πορτοκαλιού
- μέλι και τριμμένο καρύδι για πασπάλισμα
Μελομακάρονα γεμιστά με σοκολάτα
Βράζουμε το σιρόπι για ένα λεπτό να είναι έτοιμο και να προλάβει να κρυώσει. Μόλις βράσει προσθέτουμε το μέλι. Στον κάδο του μίξερ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι καθώς χτυπάμε με το φτερό. Δεν πρέπει να χτυπηθεί πολλή ώρα ίσα να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Παίρνουμε μπαλάκια από τη ζύμη και κάνουμε μια λακουβίτσα. Βάζουμε μέσα λίγη κουβερτούρα και το κλείνουμε. Τα ψήνουμε σε δυο λαμαρίνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Όσο είναι καυτά τα βουτάμε στο σιρόπι για 30 δευτερόλεπτα περίπου και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα. Τα περιχύνουμε με όσο σιρόπι περίσσεψε και μετά σε μια πιατέλα σε στρώσεις βάζουμε μελομακάρονα, λίγο μέλι και καρύδι εναλλάξ.
Καλή σας όρεξη!