- 500 γραμμάρια μήλα κόκκινα
- 500 γραμμάρια μήλα πράσινα
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 50 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 2 αυγά
- 150 γραμμάρια γάλα
- 350 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
Μηλοπιτάκια κέικ
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα μήλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη. Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε το βούτυρο και το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες μίγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε το γάλα, το κοσκινισμένο αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε τη ζύμη με τα μήλα και μοιράζουμε το μίγμα σε χαρτάκια για μάφινς που έχουμε τοποθετήσει σε ειδικές φόρμες. Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!