- Για τα φύλλα σφολιάτας
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 αυγό
- παπαρουνόσπορο
- Για τη γέμιση
- 1 κιλό μήλα κόκκινα
- 100 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/4 κ.σ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.σ. κανέλα
- Για σερβίρισμα
- άχνη ζάχαρη
Μηλοπιτάκια με σφολιάτα
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα μήλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη και τα κόβουμε σε κυβάκια. Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη και τις σταφίδες. Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο και τα κόβουμε με ένα ροδάκι κάθετα σε 4 λωρίδες και μετά στη μέση οριζόντια, ώστε να βγάλουμε από το κάθε φύλλο 8 ορθογώνια κομμάτια. Μοιράζουμε τη γέμιση στη σφολιάτα. Αλείφουμε τις άκρες γύρω από τη γέμιση με νερό για να κολλήσουν. Κλείνουμε τα μηλοπιτάκια και τα απλώνουμε σε δυο ταψιά με λαδόχαρτο. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 35-40 λεπτά. Σερβίρουμε τα μηλοπιτάκια χλιαρά και πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη.
Καλή σας όρεξη!