- 500 γραμμάρια μήλα κόκκινα
- 500 γραμμάρια μήλα πράσινα
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 150 γραμμάρια γάλα
- 350 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 100 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
Μηλόπιτα κέικ
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα μήλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη. Τα κόβουμε σε τέταρτα και στη συνέχεια σε κύβους. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού να μη μαυρίσουν. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τη βανίλια και εναλλάξ με το γάλα ενώ χτυπάμε. Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 26 εκ. και απλώνουμε τη μισή ζύμη. Απλώνουμε τα μήλα και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 170 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!