- Για τη μηλόπιτα
- 500 γραμμάρια μήλα κόκκινα
- 500 γραμμάρια μήλα πράσινα
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 50 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 2 αυγά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 350 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- Για το γλάσο μήλου
- 500 γραμμάρια χυμό μήλου
- 2 κ.γ. ζελατίνη
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
Μηλόπιτα κέικ με γλάσο μήλου
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη. Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε το βούτυρο και το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μίγμα και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Χτυπάμε μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γάλα, το κοσκινισμένο αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε μια φόρμα στρογγυλή 26 εκ. και απλώνουμε τη μισή ζύμη. Απλώνουμε τα μήλα και την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Για το γλάσο μήλου : σε μια κατσαρόλα διαλύουμε τη ζελατίνη στο χυμό μήλου. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 2 κ.σ. χυμό μήλου. Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με τη ζελατίνη και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει το γλάσο. Όταν κρυώσει η μηλόπιτα απλώνουμε στην επιφάνεια το γλάσο μήλου και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!