- 500 γραμμάρια μήλα κόκκινα
- 500 γραμμάρια μήλα πράσινα
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 150 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 350 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Μηλόπιτα κέικ με πορτοκάλι
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα μήλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη. Τα κόβουμε σε τέταρτα και στη συνέχεια σε κύβους. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε το χυμό πορτικαλιού και προσθέτουμε τη σόδα μαγειρικής. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτουμε το χυμό στα αυγά και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Τα προσθέτουμε στο μίγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 26 εκ. και απλώνουμε τη μισή ζύμη. Απλώνουμε τα μήλα και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 170 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά. Όταν κρυώσει η μηλόπιτα την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη.
Καλή σας όρεξη!