- 500 γραμμάρια μήλα κόκκινα
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 400 γραμμάρια γιαούρτι
- 1 βανίλια
- 500 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 50 γραμμάρια κακάο
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 πρέζα αλάτι
Μηλόπιτα κέικ με γιαούρτι και κακάο
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε στην άκρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα βαθύ μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σόδα μεγειρικής. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και τα μήλα και ανακατεύουμε. Βουτυροαλευρώνουμε ένα στρογγυλό πυρέξ ή μια στρογγυλή φόρμα 26 εκ. Αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!