- 1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
- 100 γραμμάρια βούτυρο για άλειμμα
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- Για την κρέμα :
- 1 λίτρο γάλα
- 80 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 σταγόνα εσάνς βανίλιας
- Μια πρέζα αλάτι
- 4 αυγά
Μιλφέιγ με φύλλο κρούστας
Κόβουμε με ένα ροδάκι τα φύλλα στη μέση δημιουργώντας έτσι δυο στοίβες και σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Με ένα πινέλο αλείφουμε το κάθε φύλλο της κάθε στοίβας με βούτυρο και τα τοποθετούμε σε 2 ταψιά όπου έχουμε στρώσει λαδόχαρτο. Τα ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Μεταφέρουμε το 1/3 από το ζεστό γάλα στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε. Επαναφέρουμε την κρέμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μπεν μαρί μέχρι να πήξει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το ένα φύλλο και απλώνουμε τη μισή κρέμα. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο και την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κόβουμε σε κομμάτια.
Καλή σας όρεξη!