- Για τη βάση
- 2 φύλλα σφολιάτας
- Λίγη ζάχαρη
- Για την κρέμα :
- 1 λίτρο γάλα
- 120 γραμμάρια κουβερτούρα
- 80 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 σταγόνα εσάνς βανίλιας
- 4 μικρά αυγά
- Για πασπάλισμα
- άχνη ζάχαρη
- κακάο
Μιλφέιγ σοκολάτας
Τοποθετούμε τα φύλλα σφολιάτας σε δυο ταψιά με λαδόχαρτο. Τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τα ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής : σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κουβερτούρα. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά και όταν ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε λίγο στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε και το ρίχνουμε όλο στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα σκεύος με τοιχώματα και στρώνουμε τη μισή κρέμα. Από πάνω βάζουμε τη δεύτερη σφολιάτα και την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!