- 200 γραμμάρια δημητριακά ολικής αλέσεως
- 200 γραμμάρια λευκά δημητριακά από ρύζι
- 100 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος ή μαύρη
- 200 γραμμάρια ταχίνι
- 200 γραμμάρια μέλι
Μπάρες με σοκολάτα και δημητριακά
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τα δημητριακά και τις νιφάδες βρώμης. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι μαζί με την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι. Ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα δημητριακά. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόχαρτο. Αφήνουμε τη μπάρα να σφίξει καλά για 4-5 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο. Κόβουμε σε κομμάτια με ένα μεγάλο μαχαίρι. Τοποθετούμε τις μπάρες σε ένα αεροστεγές δοχείο με καπάκι βάζοντας ανάμεσά τους λαδόχαρτο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Το καλοκαίρι αποθηκεύουμε τις μπάρες στο ψυγείο. Διατηρούνται για 1 μήνα.
Καλή σας όρεξη!