- 1/5 κιλό φύλλο κρούστας για γλυκά
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κ.σ. κανέλα
- 4 γαρύφαλλα
- Για το σιρόπι
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 400 γραμμάρια νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
Μπακλαβάς
Ανακατεύουμε τα καρύδια με τη ζάχαρη και την κανέλα. Λιώνουμε το βούτυρο και απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε 2-2 τα φύλλα βουτυρώνοντάς τα και πασπαλίζοντας με καρύδια. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια με όσο βούτυρο περίσσεψε και κόβουμε σε κομμάτια. Καρφώνουμε από ένα γαρύφαλλο σε κάθε κομμάτι και ψήνουμε το μπακλαβά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα. Όταν γίνει χλιαρός ο μπακλαβάς βράζουμε για 2 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και τον περιχύνουμε.
Καλή σας όρεξη!