- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 500 γραμμάρια ώριμες μπανάνες
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 4 αυγά
- 350 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- μια πρέζα αλάτι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος για επικάλυψη
Μπανανόπιτα κέικ
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις μπανάνες σε κομματάκια και το αλεύρι εναλλάξ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί. Αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Σ´αυτό το χρόνο βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή το βγάζουμε. Διαφορετικά το αφήνουμε να ψηθεί για 15 λεπτά ακόμα. ‘Οταν κρυώσει η μπανανόπιτα την περιχύνουμε με την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.
Καλή σας όρεξη!