- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 230 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια
- 1 αυγό
- 100 γραμμάρια αμύγδαλα
Μπισκότα σαμπλέ με αμύγδαλα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα βάζουμε στο μπολ του μίξερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε κομματάκια. Με το φτερό ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να αποκτήσει μια ψιχουλιαστή υφή. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν στη ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόχαρτο. Με ένα μαχαίρι κόβουμε φέτες 1 εκ. από το ρολό και τις τοποθετούμε στο ταψί με απόσταση τουλάχιστον 3 εκ. μεταξύ τους. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 15-20 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!