- 500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
- 150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κάψουλα σκόνη βανίλιας
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό
- 100 γραμμάρια γάλα αγελαδινό ή φυτικό
Μπισκότα τύπου πτι μπερ
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να ανακατευτούν. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μια μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξετυλίγουμε τη ζύμη και αφήνουμε να μαλακώσει για 10 λεπτά. Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους περίπου 5 χιλιοστών. Με ένα κουπ πατ κόβουμε τα μπισκότα και τα αραδιάζουμε σε δυο ταψιά με λαδόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170-180 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε ένα κουτί μεταλλικό ή γυάλινο.
Καλή σας όρεξη!