- 450 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ
- 180 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα με 50% κακάο
- 200 γραμμάρια γάλα
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 50 γραμμάρια κακάο
- 100 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
- κακάο για πασπάλισμα
Μωσαϊκό
Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο να λιώσουν ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα καρύδια και τα μπισκότα σπασμένα και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόχαρτο και το τυλίγουμε σε ρολό. Το βάζουμε στην κατάψυξη να σφίξει για 2 ώρες και το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!