- 450 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ
- 300 γραμμάρια ταχίνι
- 200 γραμμάρια γάλα
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 80 γραμμάρια κακάο
- 2 σταγόνες εσάνς βανίλιας
- 120 γραμμάρια καρύδια χοντρομμένα
- τρούφα σοκολάτας για πασπάλισμα
Μωσαϊκό με ταχίνι
Ανακατεύουμε το ταχίνι με το γάλα. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα 100 γραμμάρια καρύδια και τα μπισκότα σπασμένα στη μέση και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε ένα ρολό και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με την τρούφα και καρύδια. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να παγώσει καλά πριν το σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!