- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 80 γραμμάρια χαρουπόσκονη
- 2 σταγόνες άρωμα βανίλιας
- 450 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ
- 100 γραμμάρια καρύδια χοντρομμένα
- τρούφα σοκολάτας για πασπάλισμα
Μωσαϊκό με χαρουπόσκονη
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τη χαρουπόσκονη. Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν οι σκόνες. Προσθέτουμε τα καρύδια και τα μπισκότα σπασμένα στη μέση και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε ένα ρολό και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με την τρούφα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να παγώσει καλά πριν το σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!